Kraljica odevnih tkanina

Piše: Tatjana Janković

Ponedeljak, 10. Jul 2017. u 09:14VERUJTE SVILI I OVOG LETA

Svila poseduje otmena svojstva dijamanta pošto menja nijansu, u zavisnosti od toga pod kojim uglom svetlost pada na nju, što je čini misterioznim, kameleonskim materijalom. U svakom obliku – ona je apsolutni vrhunac elegancije.
Poznato je da svila zimi greje, a leti hladi – sasvim dovoljan razlog za njen povlašćen položaj u svakom garderoberu

  • Što svila manje prostora zauzima, to se njeno čudesno dejstvo jasnije ispoljava
  • Svaka tkanina od svile zahteva jednostavan kroj, koji samom materijalu omogućava izbijanje u prvi plan
  • Vez na svili i vez svilenim koncem spadali su, u vizantijsko vreme, u fine ručne radove kojima su se bavile vlastelinke

Ceo tekst

Šta i kako piti leti?

Piše: prof. dr Jagoda Jorga

Ponedeljak, 03. Jul 2017. u 15:24Kombinujte napitke!

Većina ljudi već zna da mnogi napici sadrže, ili im mi sami dodajemo, relativno puno šećera, pa im tako povećamo kalorijsku vrednost, što nam najčešće nije neophodno

  • Danas je raširena upotreba velikih kafa za poneti, a one mogu da sadrže od 150 do preko 200 mg kofeina
  • Ujutru za buđenje prvo čaša vode, pa dobra kafa ili čaj
  • Pred spavanje i dalje je najbolji napitak čaša mleka ili jogurta

Ceo tekst

Muški biološki sat

Piše: Vesna Brzev Ćurčić, psihoanalitičar

Sreda, 28. Jun 2017. u 12:19'AJDE MAJSTORE!

Da li mladi muškarci danas sazrevaju kasnije od svojih dedova i očeva ili se radi o nečem drugom? Odlaganje očinstva može da ima korene u strahu od toga da li će mlad čovek moći da odgovori svojim idejama o tome kakav otac treba da bude.

  • Sve dok ne dobiju decu, muškarci ne mogu da zamisle prednosti koje očinstvo nosi. Odjednom si veliki, jak, najbolji, najpametniji, neko misli da nema toga što ne možeš
  • Otac nas uči svemu što je u društvu dozvoljeno, a ne samo da se ne guraju prsti u utikač za struju. On je predstavnik društva u celini, utiče na formiranje naših moralnih stavova, ideje o moći i nemoći, društveno prihvatljivom i neprihvatljivom.
  • Žene u priču o roditeljstvu, pored nesporne želje za decom, gura i ono što se nepopularno zove "biološki sat". Kod muškaraca taj sat kuca znatno sporije, čime im daje vreme i mogućnost za odlaganje.

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči