Novi ideal muške lepote

Piše: Marija Midžović

Petak, 27. Oktobar 2017. u 15:34Pločice važnije od braka

Pn Rezultat nametanja uzora hiper-atletski razvijenih modela utiče na jedan deo mlađih da teži takvom izgledu, a prema nalazima istraživanja kod većine muškaraca izaziva osećanje neadekvatnosti

 • U ovom trenutku svetom muške mašte i aspiracija neprikosnoveno vlada zapadni ideal belog muškarca u liku Krisa Evansa, Čejning Tejtuma i Kris Prata
 • Magazin People, koji proglašava najseksepilnijeg muškarca godine, ovu titulu dodelio je jedan jedini put muškarcu koji nije belac – nosilac te titule bio je 1996. niko drugi do Denzel Vošington
 • Uzor više nije junak iz svakodnevnog života, koji je prirodno pravilno, atletski građen, u dobroj formi, ali postoji zaista

Ceo tekst

Novi stari trend

Piše: Tatjana Janković

Ponedeljak, 23. Oktobar 2017. u 14:26Haljina preko pantalona

Dress-over-pants je modni trend koji će se, po svoj prilici, zadržati duže vreme. To nimalo ne čudi ako se ima u vidu da ova kombinacija izlazi u susret svim generacijama, svim figurama i ima adekvatan odgovor za svaku priliku.

 • Poznavaoci modnih hirova reći će ‒ ništa novo, tradicionalna istočnjačka odevna varijanta ‒ gubeći iz vida da moda i opstaje upravo zahvaljujući tome što iz sezone u sezonu nudi nešto novo, a opet blisko i prepoznatljivo.
 • DOP nudi mnoge prednosti u odnosu na bilo koju kombinaciju koja bi vam mogla pasti na pamet, samo treba imati malo hrabrosti i još jednom pretresti sadržaj garderobera.
 • Ma koliko u haljini preko pantalona delovali dovoljno, a možda i previše obučeno, moraćete da dodate poneki detalj pre nego što izađete.
 • Hermioni iz serijala o Hariju Poteru Emi Votson, haljina preko pantalona već duže vreme je nesumnjivo omiljena autfit opcija.

Ceo tekst

Bioriznica - Revolucionarna personalizovana medicina

Piše: Ivana Radojević, master biotehnologije i biznisa RMIT Univerziteta u Melburnu

Petak, 20. Oktobar 2017. u 16:12Budućnost koja je počela

Nova saznanja iz molekularne biologije i razvoj genetskih i proteinskih tehnologija koji podrazumevaju testiranje gena i proteina pacijenta, omogućavaju lekaru da precizno planira pristup i lečenje koje odgovara obolelom, kao što ključ odgovara određenoj bravi.

 • Ovakvim pristupanjem dijagnostifikovanju stanja i potom lečenju, ne bi bilo grešaka u terapiji i traganju u tretiranju bolesti.
 • Personalna dijagnostika već se koristi i danas u ređim slučajevima, a češće bi mogla da počne da se koristi za tri godine.
 • Anđelina Džoli, kada je utvrdila da ima mutaciju na genu BRCA1, odlučila se za duplu, preventivnu mastektomiju i uklanjanje jajnika.
 • Personalizovani lekovi mogli bi da budu dostupni za deset godina.

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči