PSIHOLOG

Piše: Vesna Brzev Ćurčić, psihoanalitičar

Petak, 09. Novembar 2018. u 15:44Hemija - Mala stvar za veliki život

Leptirići u stomaku, odsecanje nogu, klecanje kolena, ispadanje tašne iz ruku, podrhtavanje ruku, prosipanje kafe u elitnom kafiću, otkrivanje nebeskog svoda pod sjajem zvezda, čista astronomija su fraze koje koriste podjednako i mukarci i žene

  • Hemija" između dvoje ljudi je reakcija koja je vezana za seksualnu privlačnost, lučenje hormona, osećanje mirisa, buđenje jedinstvene fantazije, erotiku.
  • Liči na zaljubljenost, ali zaljubljenost ne mora da bude sastavni deo ovog hemijskog procesa.
  • Strast se nekada zadovolji odjednom, kao kada je neko silno žedan, pa se napije vode. Ne treba mu više. Neki pak ostanu u tom posebnom zanosu dugo, neki doveka.

Ceo tekst

Mudrosti kineske tradicionalne medicine

Piše: Dr Ana Žikić, spec. kineske medicine

Petak, 26. Oktobar 2018. u 11:01SAM SVOJ LEKAR

Biti sam svoj lekar odnosi se na mogućnosti da osoba u situacijama postojanja određenih tegoba i nelagodnosti zna šta bi mogla učiniti da ublaži ili ukloni postojeće simptome.

  • Akupresura podrazumeva stimulaciju određenih akupunkturnih tačaka ili regija tela (i poznavanje lokacija istih)
  • Tu spada i čitav niz tehnika, bilo da se radi o stimulacijama akupunkturnih tačaka, vežbama ći gonga ili pravilne ishrane – one imaju za cilj očuvanje toka i količine vitalne energije – ći-ja.
  • Sam svoj lekar – je put (iskustvo) koji nas približava nama samima. Bolje shvatamo dnevne, mesečne i godišnje cikluse kroz koje naše telo prolazi
  • Ušna školjka je jako važan deo našeg tela i, pored šake i stopala, pripada takozvanim mikro sistemima tela. Postoje mnoge holografske mape ušne školjke na kojima su predstavljeni organi našega tela

Ceo tekst

Svečane haljine i aksesoari

Piše: Tatjana Janković

Ponedeljak, 01. Oktobar 2018. u 11:14Venčanica – neponovljivo savršenstvo

Ima pravo svako ko kaže da venčanje ne čini haljina, ali ako želimo venčanje iz bajke, mora se priznati da je ono teško zamislivo bez klasične venčanice.

  • Venčanica je često najraskošnija, najzanosnija i najženstvenija haljina koju žena obuče u svom životu.
  • Modni stilisti upozoravaju da prilikom izbora venčanice treba voditi računa o tome da ona ne bude previše trendi
  • U drugoj polovini 19. veka i u Srbiju je stigao evropski trend venčanica u vidu dugih, raskošnih belih haljina od kojih se nekoliko čuva u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči