Sezona darivanja

Piše: Marija Midžović


Ponedeljak, 09. Januar 2017. u 13:43


KAD KAŽEM POKLON, MISLIM PARFEM

Muškarac koji je nosio u ruci lepo upakovanu bočicu parfema nikada nije ostao ispred vrata, ma kakvi da su plameni gresi okajavani ili pretpostavljeni u prevrtljivom muškom srcu.

  • Parfem je uvek izjava ljubavi – sročena različito u odnosu na to da li je šalje partner, prijatelj, saradnik ili poslodavac. 
  • Ima žena koje više vole da dobiju na poklon parfem nego komad nakita
  • Industrija parfema graniči se sa filmskom industrijom

Bočica parfema – ima li rečitijeg i adekvatnijeg načina da udovoljimo sebi ili obradujemo osobu do koje nam je stalo. Parfem, to je poklon koji se razlikuje. Uzbuđenje koje unosi u život žene – neuporedivo je. Za razliku od drugih luksuznih poklona, parfem podvlači našu senzualnu stranu, onu koja je otvorena maštanju, avanturi, eleganciji, erotici, opojnom dodiru samog centra bića.
Parfem je uvek izjava ljubavi – sročena različito u odnosu na to da li je šalje partner, prijatelj, saradnik ili poslodavac. Ta poruka znači pre svega sledeće – ti si za mene nešto posebno, vanserijsko, što želim da uvek ostane u mojoj blizini, takvo kakvo jeste sa svim što budiš u meni i donosiš u moj život. Parfem kaže kratko ali neodoljivo: Ti si ta! Ili – ti sa taj! Ili, to je to!

Vaš potpis

Industrija parfema se zato graniči sa filmskom industrijom. Kada ih kupujemo sami sebi, definišemo sebe kao osobu određenog stila, estetike, kulturnog bekgraunda, boje i snage lične aure i seksepila. Parfem nam daje oreol svežine, energije, ali i magiju prepoznatljivosti. Kada iza vas ostane trag parfema, neko će sa sigurnošću znati da ste to upravo vi prošli.
Ima žena koje više vole da dobiju na poklon parfem nego komad nakita. Postoje parfemi koji mogu biti skuplji od vrednih komada napravljenih od plemenitog metala, upravo zato što podvlače tajnu našeg potisnutog emotivnog, senzualnog, skrivenog bića. Onog bića koje krijemo ispod najsvečanijih komada garderobe i veša, koje je uvek neuhvatljivo i nedefinisano, čak i kada se potpuno oslobodimo svih spoljnih stega.

Lilly Blog - Sezona darivanja - Vaš potpis

Ugađanje

Zato su parfemi idealan, vrlo ličan poklon osobi koju volite, bilo da je ona sa vama oduvek ili tek nameravate da je zadržite što je moguće duže. Parfem je idealan poklon za singl ženu, koja će razumeti da ste svesni njene ekskluzivnosti, ali i spremni da ugađate njenoj nedodirljivoj, intimnoj strani.
Muškarci naslućuju da poklanjanje parfema ima veze sa najsvečanijim obrednim ritualima koji datiraju još od pradavnih vremena. Čak i onda kada zaboravni ili odsutni duhom, u brzini, dok se vraćaju sa dalekog puta ili samo žele da čestitaju praznik ili poravnaju neke nesporazume – instinktivno biraju parfem sa police i pogađaju u centar, nekad i ne gledajući brend. Čak i onda kada, svesni ekstaze koju će izazvati parfem kao poklon, izbor prepuste prodavačici, znajući da je nagrada nesrazmerno veća od potrošenog novca. Nijedan muškarac koji je nosio u ruci lepo upakovanu bočicu parfema nikada nije ostao ispred vrata, ma kakvi da su plameni gresi okajavani ili planirani u prevrtljivom muškom srcu.

Lilly Blog - Sezona darivanja - Ugađanje

Za svaku ženu

Pokloniti parfem ženi domaćici znači pokloniti se vampu koji se u njoj krije. Dati ga na poklon poslovnoj ženi – znači pokazati da se ne plašimo da okrnjimo delić njenog pancira, po cenu da je istinski usrećimo. Pokloniti parfem svetskoj ženi – znači dodati svoj potpis mozaiku  svih mirisa koji spavaju u kragnama njenih besprekornih belih košulja i svilenih kombinezona.

Parfem je poklon kakvog nema.

Lilly Blog - Sezona darivanja - Za svaku ženuOstavite komentar

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči