Dermatolog

Piše: dr. sci med. Danijela Pecarski

Ponedeljak, 09. Oktobar 2017. u 09:40



Usne - Najlepši i najosetljiviji ukras

Karmini i sjajevi predstavljaju i zaštitu, jer u sebi sadrže i lekovite supstance koje imaju izrazito regenerativno i zaštitno dejstvo, pa je njihova upotreba u toku dana dovoljna i nije potrebno ispod nanošenje nekih drugih zaštitnih preparata

  • Svaki preparat mora da sadrži zaštitne komponente u sebi, jer će vaše usne samo tako ostati zdrave i rumene u toku duge zime koja je pred nama
  • Osmeh može ulepšati svaki dan, a sjajne ružičaste usne će to svakako olakšati!
  • Olizivanje usana predstavlja naviku koja se čini bezazlenom, ali enzimi iz pljuvačke koji služe za varenje hrane deluju i na nežnu površinu usana, razgrađujući zaštitni sloj i oštećujući usne

Ceo tekst

Beč – prestonica novogodišnjih proslava

Piše: Jelena Vukmirović

Sreda, 28. Decembar 2016. u 13:13



SLAVLJE UZ VALCER I ŠAMPANJAC

  • Običaj nalaže da prijatelji i poznanici po ponoći, uz čestitke, jedni drugima daruju simpatične prasiće
  • Za tradicionalno bučan i veseo doček, odnosno praznik Silvester, ovaj grad ima da zahvali papi po kom je praznik dobio ime
  • Najpoznatiji je veliki carski bal Le Grand Bal koji se održava u Hofburgu, gde su Novu godinu dočekivali i pripadnici dinastije Habsburg
  • Ljubitelje visina i dočeka na Dunavskom tornju sačekaće limuzina koja će ih uz šampanjac odvesti duž ulice Ring do samog odredišta

Ceo tekst

Kako ostati zdrav tokom jeseni

Piše: dr Ana Žikić, spec. kineske medicine

Utorak, 20. Septembar 2016. u 10:33



Koncept kineske tradicionalne medicine

Oslobodite se starih tuga

Kasno leto i jesen prava su žetva izobilja voća i povrća. Hranom treba vlažiti i očistiti pluća, osloboditi od eventualnog vetra i sluzi i podržati digestivni trakt

  • Pluća su mesto gde se skladišti qi, gde se formira dah, gde se održava snaga celog organizma
  • U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji bliska veza između pluća i imunološkog sistema
  • Jesen je vreme kada je preporučljivo kuvati na niskim temperaturama, sa manje vode (na pari), duže vremena. Ovo podržava unos yina kroz hranu

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči