Alergija ili intolerancija na hranu – pitanje je sad?

Piše: doc. dr Nenad Dikić

Nedelja, 15. Maj 2016. u 12:00



Ako ste osetljivi, uvek proverite sastojke

Većina ljudi tegobe izazvane intolerancijom ne smatra značajnim, ali one mogu da imaju dalekosežniji značaj i da utiču na funkcionalno i psihičko stanje organizma

  • Svaka hrana može da dovede do intolerancije i u velikoj meri zavisi i od uzrasta
  • Onaj ko ima alergiju mora u potpunosti da prestane sa konzumiranjem hrane na koju je alergičan
  • Bebama je lako, jer imaju mame koje brinu o njima, a odraslima je upravo to najveći problem, nema ko da ih redovno podseća na hranu koju (ne)smeju da jedu.

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči