Zdravlje u vašim rukama

Piše: prof. dr Jagoda Jorga

Petak, 16. Jun 2017. u 15:44



Sirovo ili prerađeno - šta je bolje po nutritivnoj vrednosti?

Neodgovarajuća prerada sigurno može da smanji nutritivnu vrednost hrane. Manje je poznato da može bitno da je poboljša, ili čak učini jestivim namirnice koje su "otrovne"

  • Homogenizacija mleka čini mnogo svarljivijim krupne molekule kazeina, pa je hranljivije mleko iz mlekara nego domaće
  • Prehrambena industrija često prekomerno koristi različite dodatke u komercijalne svrhe – bolji ukus, veća prodaja, duži rok trajanja i slično

Ceo tekst

Uvodna reč

Od sada možete pratiti i naš blog, na kome ćemo se baviti različitim temama iz oblasti zdravlja, lepote, aktuelnim fenomenima i trendovima savremenog života, a za koje ste pokazali interesovanje na stranicama Lilly drogerie magazina.
Ova nam opcija sada omogućava da čujemo i vaše komentare i stavove o različitim globalnim fenomenima, kao i zanimljivim lifestyle temama koje nas podjednako dotiču.
Opcija komentara nije predviđena samo kada je reč o stručnim tekstovima, da bi se izbegla mogućnost nesavesne primene i tumačenja.
Urednica Marija Midžović

Ključne reči