Nega atopijske kože

Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem je hronična bolest koju karakteriše suva koža, sklona iritacijama i upalama. Trajnu iritaciju, neprijatnost i svrab nije lako podnositi, posebno ukoliko obuhvati veći deo tela ili kožu lica. Ulje žutog noćurka u visokom procentu sadrži esencijalne masne kiseline, koje pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema štetnim faktorima spoljašnje sredine i normalizuje hidrataciju kože. Nakon duže svakodnevne primene ublažava simptome ekcema, umiruje kožu, smanjuje svrab i povećava elastičnost kože.

VZK krem sa noćurkom se pokazao kao efikasan u ublažavanju simptoma atopijskog dermatitisa kod velikog broja pacijenata. Preporučuje se nanošenje u tankom sloju, više puta u toku dana, na problematične predele kože, u periodu od najmanje 3 meseca.

VZK pantenol mast i VZK pantenol krem-gel, kao i VZK Pantenol plus preporučujemo za tretman atopijskog ekcema. Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene kože.

VZK Pantenol rastvor obezbeđuje optimalnu hidrataciju i deluje umirujuće na upalne procese. Preporučuje se za svakodnevnu negu i zaštitu kože, u tretmanu usporenog rasta kose, za smirivanje upalnih procesa na koži, nastalih prekomernim sunčanjem kao i nakon brijanja i depilacije.