Nega kože lica

Nega kože lica podrazumeva njeno pravilno čišćenje i pripremu za nanošenje preparata koji je hrane, hidriraju i koriguju nepravilnosti. Preporuka je da se koriste preparati u čijem su sastavu visoko prečišćene supstance, na bazi sastojaka prirodnog porekla, kako bi mogućnost alergijskih i drugih neželjenih reakcija bila svedena na minimum.

Za čišćenje lica preporučujemo:

VZK mleko za skidanje šminke, koje efikasno uklanja šminku, uključujući i predeo oko očiju, ne oštećujući kožu i ne remeteći prirodni hidrolipidni balans.

VZK Micelarna voda kao idealna kombinacija sastojaka za čišćenje kože, omogućava skidanje šminke i toniziranje kože u isto vreme. Ne sadrži alkohol I parabene, deluje umirujuće na kožu i obezbeđuje optimalnu hidrataciju.

VZK losion za čišćenje lica, na bazi voćnih kiselina je idealan za čišćenje mešovite I masne kože. Hladi I osvežava kožu lica.

Za negu I hidriranje kože lica važno je znati tip kože, jer svaka krema neće odgovarati svakoj osobi. Iz VZK kolekcije preporučujemo:

VZK Hidrantna krema ima visok sadržaj vitamina A I E, pogodna je za negu mešovite I masne kože.

VZK Intenzivna hidrantna krema namenjena je za negu suve kože, sadrži visoke koncentracije vitamina kao I ulja žutog noćurka, ulja jojobe, voćne kiseline I pantenol.

VZK Pantenol mast i VZK Pantenol krem-gel, kao i VZK Pantenol plus preporučujemo za tretman atopijskog ekcema. Pantenol hidrira kožu, umiruje I sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene kože.

VZK Pantenol rastvor obezbeđuje optimalnu hidrataciju i deluje umirujuće na upalne procese. Preporučuje se za svakodnevnu negu i zaštitu kože, u tretmanu usporenog rasta kose, za smirivanje upalnih procesa na koži, nastalih prekomernim sunčanjem kao i nakon brijanja i depilacije.

Tanka i osetljiva koža oko očiju zahteva posebnu negu. Mi smo se potrudili da obezbedimo formulaciju koja će biti i efikasana i bezbedna. VZK antirid krem preporučujemo za negu i regeneraciju kože oko očiju i očnih kapaka. Sadrži prirodna ulja I vitamine A I E, bez konzervansa, boja i mirisa.